VANILJKAKA

 

Det här går åt:

150 g   smör eller margarin

2     dl  socker

2          ägg

3 ½ dl  vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1     dl   vaniljvisp

 

Garnering:

             florsocker

 

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1 ½ liter.

 

2.     Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.

 

3.     Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt sist vaniljvispen och rör varsamt smeten slät.

 

4.     Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.

 

5.     Låt den nygräddade kakan svalna en stund i bakformen innan den stjälps upp att kallna. Pudra lite florsocker över.