UP AND DOWN KAKA

 

Det här behövs:

200 g       margarin
2 1/2 dl    socker
3             ägg
4 dl          vetemjöl
1 tsk        bakpulver
               frukt, t ex ananasringar
               cocktailbär

I stekpannan:

2 msk      margarin
3 msk      farinsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

 

2. Smält tillsammans margarin och farinsocker i en stekpanna.

 

3. Lägg i frukten i ett vackert mönster.

 

4. Rör margarin och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och

    rör kraftigt.

 

5. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i pannan med frukten.

 

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Pröva med en sticka. Låt

    kakan svalna något innan den försiktigt stjälps upp.