APELSINKAKA

 

Det här går åt:

2             ägg

2 dl          vetemjöl
1 tsk        bakpulver
75 g         smält margarin
2 dl          socker
1 dl          ströbröd
1 dl          gräddmjölk
               rivet skal av 1 apelsin

Till glasyr:

40 g         margarin
               saft av 1 apelsin
1/2 dl       grädde
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl          socker
1 påse      flagad mandel (1 dl)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

 

2. Vispa ägg och socker pösig. Blanda de torra ingredienserna och rör

    ned dem i äggsmeten.

 

3. Tillsätt mjölken, margarinet och det rivna apelsinskalet.

 

4. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan ca 20 min.

 

5. Koka samman alla ingredienserna (utom mandel) till glasyren. När

    massan bubblar och har tjocknat är den klar.

 

6. Ta ur kakan ur ugnen och bred på glasyren.

 

7. Strö på den flagade mandeln och höj ugnsvärmen till 200 grader. Låt

    kakan gräddas gyllenbrun ca 12-15 min.

 

8. Kakan bör svalna något innan den stjälpes upp.