HAVREKNÄCKRUTOR

 

Det här behövs till ca 50 st:

200 g       smör

2 1/2 dl    strösocker

6 dl          havregryn

2 msk      vetemjöl

3 msk      ljus sirap

2 msk      grädde

 

Garnering:

ca 150 g   mörk blockchoklad

1 msk      matolja

 

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader.

 

2. Smält smöret. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Tillsätt det

    smälta smöret. Blanda om till en jämn smet.

 

3. Bred ut massan på ett bakplåtspapper i en långpanna. (Lättast går det

    att klappa ut smeten med mjölad hand.)

 

4. Grädda kakan mitt i ugnen 13-15 minuter.

 

5. Kakan ska bli knäckig. Låt kakan svalna något innan den skärs i

    kvadratiska bitar.

 

6. Smält chokladen tillsammans med oljan. Doppa ett hörn av kakorna i

    chokladen.