GODA SYLTSNITT

 

Det här går åt till ca 40 st:

200 g       smör eller margarin
1 1/4 dl    florsocker
4 dl          vetemjöl
1 dl          potatismjöl
1 krm       hjorthornssalt
               hallonsylt

Glasyren:

florsocker och vatten

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

 

2. Lägg alla ingredienserna på bakbordet och arbeta samman en lätt mördeg.

 

3. Rulla ut plåtlängder av degen ca 3 cm breda och lägg över på plåt.

 

4. Gör en fördjupning, längs med längderna, och fyll med fast hallonsylt.

 

5. Grädda tills längderna är ljust guldgula.

 

6. Blanda samman en vanlig, inte för tjock, glasyr av florsocker och vatten

    och stryk över innan kakorna kallnat helt.

 

7. Då glasyren stelnat skärs längderna lite snett över till lagom breda kakor.