HETA KRÄFTSTJÄRTAR

 

Det här går åt till 4 personer:

300 g kräftstjärtar i lag

½    msk pressad citronsaft

1             gul lök

2             paprikor

½            röd chilifrukt

8             körsbärstomater

1             pressad vitlöksklyfra

2     tsk   curry eller 0,5 g saffran

1     tsk   olja

1     dl     kräftlag

1     dl     grädde

2     krm  salt

 

Garnering:

perilja

 

Servering:

kokt ris

sallad

bröd

 

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 225 grader.

 

2.     Häll av lagen från kräftorna, spara den. Lägg kräftorna i en smord ugnsfast form. Droppa över citronsaften.

 

3.     Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikorna i bitar. Finhacka chilin. Halvera körsbårstomaterna.

 

4.     Fräs lök, paprika, chili, vitlök och kryddor i oljan. Tillsätt tomaterna, kräftlagen, grädde och salt. Fördela såsen över kräftorna. Gratinera ca ca min. Garnera med persilja.