HETA KRÄFTSTJÄRTAR
Det här går åt till 4 personer:
300 g kräftstjärtar i lag
½ msk pressad citronsaft
1 gul lök
2 paprikor
½ röd chilifrukt
8 körsbärstomater
1 pressad vitlöksklyfra
2 tsk curry eller 0,5 g saffran
1 tsk olja
1 dl kräftlag
1 dl grädde
2 krm salt
Garnering:
perilja
Servering:
kokt ris
sallad
bröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll av lagen från kräftorna, spara den. Lägg kräftorna i en smord ugnsfast form. Droppa över citronsaften.
3. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikorna i bitar. Finhacka chilin. Halvera körsbårstomaterna.
4. Fräs lök, paprika, chili, vitlök och kryddor i oljan. Tillsätt tomaterna, kräftlagen, grädde och salt. Fördela såsen över kräftorna. Gratinera ca ca min. Garnera med persilja.