UGNSBAKAD LAX MED ÖRTSÅS
Det här går åt till 4 portioner:
4 bitar laxfilé
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Saft av 1 lime
Citronpeppar
Cayennepeppar
Salt
Örtsås:
2 msk vatten
1 fiskbuljongtärning
2 burkar crème fraiche
Salt och peppar
3 msk hackad dill
2 msk skuren gräslök
Servering.
Kokt potatis
Wokade grönsaker
Färsk dill
Gör så här:
1. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Skala och krossa vitlöksklyftan. Blanda oljan, limesaften och vitlöken till en marinad, pensla över laxen.
2. Krydda laxbitarna citronpeppar, cayennepeppar och salt. Låt marinera ca 1 timma.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vattnet till örtsåsen och lägg i buljongtärningen som får smälta. Häll i crème fraichen och vispa såsen slät.
4. Baka laxen i ugnen 10-15 minuter.
5. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Ta såsen från värmen och rör ner dillen och gräslöken.
6. Servera laxen med såsen, kokt potatis, wokade grönsaker och en dillkvist.