INBAKAD LAX (2)

 

Det här går åt till 4 port:

4 laxfiléer

1/2 gul lök

1/2 knippa dill

50 g kallrökt lax

150 g keso

Salt och peppar

1 rulle smördeg

2 äggulor

Servering:

2 dl créme fraiche

Saft och skal från 1 lime

Salt och peppar

Blandad sallad

 

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 200 grader. Lägg filéerna på hushållspapper så att vätska sugs upp.

 

2.     Skala och hacka löken. Hacka dillen och skär den kallrökta laxen i riktigt små tärningar.

 

3.     Blanda keson med dillen, löken och laxtärningarna. Smaksätt med salt och peppar.

 

4.     Rulla ut smördegen på en bakplåt och dela upp den i fyra rektanglar. Lägg en sträng av kesoblandningen mitt på varje degplatta och lägg sedan en laxfilébit ovanpå blandningen. Krydda laxen med salt och peppar.

 

5.     Vik över ena halvan av smördegen och pensla kanterna med äggula. Vik över andra halvan. Pensla med äggula och ugnsbaka ca 15 min.

 

6.     Blanda créme fraichen med limesaften och –skalet. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med såsen och en blandad sallad.