CITRONFROMAGE

Det här behövs till 4 portioner:

7 blad      gelatin
4             ägg
2 dl          strösocker
               rivet skal av 1 1/2 citron
               pressad saft av 2 citroner
1 1/2 dl    vispgrädde

Garnering:

               citonskivor
               rivet citronskal

Gör så här:

1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten minst 5 minuter.

2. Dela äggen. Vispa äggulorna med sockret tills massan blir riktigt ljus

    och pösig.

3. Krama ur gelatinbladen. Smält dem långsamt i en kastrull över mycket

    svag värme i den vätska som finns kvar i bladen när du kramat ur dem.

    Låt gelatinet svalna av.

4. Vispa grädden.

5. Vispa äggvitorna till hårt fast skum.

6. Rör ner gelatinet i äggsmeten. Tillsätt citronskal och den pressade

    citronsaften. Rör ner grädden.

7. Vänd försiktigt ner äggvitorna.

8. Häll genast upp massan i en vattensköljd form. Låt den stå i kylskåp

    eller på annan kall plats minst 4 timmar.

9. Stjälp upp fromagen på fat. Garnera med citronskivor och rivet

    citronskal, gärna också färsk mynta.

Gott att servera med mandelkakor, rån eller knäckflarn.