CITRONFROMAGE
Det här behövs till 4 portioner:
7 blad gelatin
4 ägg
2 dl strösocker
rivet skal av 1 1/2 citron
pressad saft av 2 citroner
1 1/2 dl vispgrädde
Garnering:
citonskivor
rivet citronskal
Gör så här:
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten minst 5 minuter.
2. Dela äggen. Vispa äggulorna med sockret tills massan blir riktigt ljus
och pösig.
3. Krama ur gelatinbladen. Smält dem långsamt i en kastrull över mycket
svag värme i den vätska som finns kvar i bladen när du kramat ur dem.
Låt gelatinet svalna av.
4. Vispa grädden.
5. Vispa äggvitorna till hårt fast skum.
6. Rör ner gelatinet i äggsmeten. Tillsätt citronskal och den pressade
citronsaften. Rör ner grädden.
7. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
8. Häll genast upp massan i en vattensköljd form. Låt den stå i kylskåp
eller på annan kall plats minst 4 timmar.
9. Stjälp upp fromagen på fat. Garnera med citronskivor och rivet
citronskal, gärna också färsk mynta.
Gott att servera med mandelkakor, rån eller knäckflarn.