VIT CHOKLADPANNACOTTA MED LIMEMARINERADE BÄR
Det här går åt till 4 portioner:
Pannacotta:
1 gelantinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Marinerade bär:
4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
2-3 tsk strösocker
1 lime
Hallonpuré:
250 g hallon
Gör så här:
1. Lägg gelantinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljsången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg gelantinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3. Häll upp blandningen i fyra portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
4. Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
5. Mixa hallonen och passera dem genom en sil.
6. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpuré till.