Sommarväder i Klintholm                                                                Mons klint försvinner

Resebrev 11

Vikbolandet 2008-09-01

Se resebrevet i utskriftsvänligt PDF-fomat.

Hemseglingen
Hemseglingen från Travemünde blev ju försenad därför att man inte kunde hitta vår mast i Port Napoleon Marina. Transportören kom till Travemünde den 28 juli utan vår mast. När vi skickat ett antal foton på masten, kunde marinan identifiera vår mast. Den kom med nästa transport och anlände till Travemünde den 12 augusti. Samma dag hade Roland kommit dit. Då hade båten legat på samma plats vid Böbs varv i 39 dagar. Vi har visst skrivit något om att vänta någon gång förut, eller hur?

Lasse anlände, och därmed kunde hemseglingen börja. Under nio dagar fick vi medvind av varierande styrka. Det passade oss utmärkt. Vi övernattade då i följande hamnar: Grossenbrode i Tyskland, Gedser och Klintholm i Danmark, Ystad, Simrishamn, Karlskrona, Torhamn, Kalmar och Oskarshamn. 
Marianne och Meta anlände med buss till Oskarshamn. Nu var det tänkt att vi skulle ta det litet lugnt och njuta av det högtrycksväder, som vi hoppats på. Men vi fick använda tre dagar till att gneta oss fram i motvind. Näst sista kvällen på resan förtöjde vi i en fin vik norr om Västervik, där vi kunde njuta av värme och bad. Det var en sådan där kväll, som man drömmer om. 

Klockan sex på kvällen tisdagen den 26 aug. förtöjde vi i Björnö Marin på Vikbolandet. Och därmed var äventyret slut.

Summering
Nu ligger alltsammans bakom oss. Minnena av resan berikar våra liv. Vi är glada över att vi gjorde ett försök. Det gick inte som vi tänkt oss, men det gav oss många erfarenheter och minnen. Vi har träffat många positiva, vänliga och omtänksamma människor. Vi har sett några delar av Tyskland och Holland som man inte får se när man kommer med bil. Och vi har kämpat oss igenom ett projekt tillsammans och kommit i mål. 

Tack!
Vi vill tacka er, som uppmuntrade oss att resa iväg!
Vi tackar er, som hälsat oss välkomna tillbaka!
Och vi vill tacka webbmaster Anna Karin, som publicerat breven!
Marianne och Roland

    
Lasse styr hemåt                                                 Meta läser
sjökort

      

 

Läs tidigare resebrev:
Resebrev 1

Resebrev 2

Resebrev 3

Resebrev 4

Resebrev 5

Resebrev 6

Resebrev 7

Resebrev 8

Resebrev 9

Resebrev 10