Resebrev 10

Vikbolandet

Se resebrevet som utskriftsvänlig pdf

Väntan på masten
Förra resebrevet skrevs ju i Lübeck. Vi förberedde oss på att vänta på masten till mitten av juli. Masttransportören hade varit sjuk, och därför blev allting försenat. Vi kom till Travemünde den 7 juli och fick då veta att masten skulle komma den 28:e. Tre veckors väntan, alltså. Vi for hem till Sverige och besökte Sofia och Gunnar och deras familjer. 

Svåger Lars var villig att segla med Roland över de mer öppna vattnen runt Danmark. Marianne tyckte det var skönt att slippa just den delen av resan. Roland for ner till Travemünde för att ta emot masten. Transportören kom, men ingen mast! Man hade inte hittat vår mast! Vi hade i förväg skickat en beskrivning av den, och allt verkade vara bra. 
Det blev en dag med mycket telefonkontakter och mail till försäkringsbolag, marinan vid Medelhavet och flera. Vi skickade ner bilder, där masten syntes, och det hjälpte. Nu kunde de vara säkra på vilken mast som var vår. Nästa transport ska komma till Travemünde den 14:e eller 15:e augusti. Till dess väntar vi. Roland och svåger Lars kommer att vara på plats då. 

Det blev ett kort resebrev. Egentligen hade vi tänkt skriva om hemseglingen i det högtryck, som just legat över södra Sverige. Men nu hoppas vi på något liknande i slutet av augusti. 
Till dess: Ha det bra!
Marianne och Roland

      

Läs tidigare resebrev:
Resebrev 1

Resebrev 2

Resebrev 3

Resebrev 4

Resebrev 5

Resebrev 6

Resebrev 7

Resebrev 8

Resebrev 9